Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
kostka rosołowa 1 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
seler kawałek
przyprawa uniwersalna 1.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ryżem

Kości schabowe zalewamy wodą,wsypujemy Vegetę i gotujemy około 30minut po czym wrzucamy kostkę,pokrojoną w kostkę marchewkę i seler i cebulę. Gotujemy. W osobnym naczyniu w osolonym wrzątku gotujemy do miękkości ryż. Ugotowany ryż odcedzamy i przekładamy do talerzy. Zalewamy gorącym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 05.02.2012 10:48
fajna zupka
marines27 02.02.2012 12:10
nawet smaczne, Polecam
SmacznaPyza 01.02.2012 14:49
różnie można nazwać tę smaczną zupę, ale rosołem to ona nie jest na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak