Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlecikowa przekąska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pieczarki 15 sztuk
cebula 1/2 sztuki
kajzerka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
masło 2 łyżki
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pomidor
majonez wg uznania
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlecikowa przekąska

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle razem z cebulą. Bułkę, przesmażone pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Podawać jako przekąskę z pomidorem, jajkiem i majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 01.02.2012 12:52
fajna "mieszanina"...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak