Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy mazurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
mąka 1/2 kg
jaja 3 sztuki
cukier 15 dag
masło 15 dag
nałożenie:
pomarańcza 4 sztuki
cukier 40 dag
woda 1/8 l
migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy mazurek

Masło siekamy z mąką, cukrem, i jajkami. Schładzamy. Rozwałkowujemy. Przekładamy na blaszkę i pieczemy. Pomarańcze sparzamy. Gotujemy 15 minut. Cukier gotujemy, dodajemy plastry pomarańczy, podsmażamy. Plastry pomarańczy przekładamy na ciasto, posypujemy migdałami. Blaszkę przekładamy do piekarnika 150 stopni na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak