Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cxynaderki 1/2 kg
pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
olej do smażenia
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 1, 5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki z pieczarkami

Wymoczone cynaderki przekrawamy i oczyszczamy, gotujemy i odcedzamy. Kroimy w paski i podsmażamy na oleju z cebulą. Gdy się zrumienią, dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy. Podlewamy stopniowo bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na końcu możemy zagęścić sos łyzką mąki rozmieszaną z wodą.
Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 06.03.2014 19:27
jakoś nie mogę się przełamać do cynaderek, choć danie wygląda smacznie
barbara11561 12.12.2013 17:49
pysznie wyglądają,ale też tata temu jak robiłam sama:)
ben-ka 08.08.2013 08:04
WIEKI TEMU ROBIŁAM.....
pacpaw 01.02.2012 19:25
w końcu i ja wczoraj robiłem cynaderki, ale królicze
anna186 01.02.2012 13:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak