Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śledziowe z ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledz w occie 6 płatów
ogórki konserwowe 3 sztuki
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śledziowe z ogórkiem

Śledzie osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, wystudzić obrać i pokroić na grube plastry. Ogórki przekroić na połowę i ściąć zaokrąglone końce.Cebule drobno pokroić . Ogórki zawinąć w płaty śledziowe posypane cebulą i ustawić na półmisku.Na każdej roladce położyć gruby plaster jajka.dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak