Sposób przygotowania

Jajka wybić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubi ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem (można posypać tartą bułką) i napełnić masą do 3/4 wysokości foremki. Piec ok. 20 min, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Babeczki wystudzić, przekroić na połowę, przełożyć powidłami, polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Słodziaki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    prezentują się naprawdę super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !