Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
bulion
cukier
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
pieczarki 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z warzywami

Pieczarki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Przesmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni (jeśli pieczarki są małe obsmażyć w całości). Marchew, pietruszkę i selera obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać przygotowane warzywa, lekko przesmażyć. Podlać bulionem albo wodą i dusić. Posolić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, pieczarki. Wymieszać, doprawić do smaku i dusić razem ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak