Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i wędliną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 6 plastrów
ogórki konserwowe 5 sztuk
cebula 1/2 sztuki
groszek konserwowy 1/2 puszki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
olej do smażenia
pieczarki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i wędliną

Na oleju obsmażyć plastry wędliny, wystudzić. Na tym samym oleju przesmażyć umyte, osączone i pokrojone pieczarki. Smażyć pieczarki aby jak najwięcej odparowały płynu. Wystudzić. Ogórki pokroić w paski, albo w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w paski. Groszek osączyć z zalewy. Jajka ugotować, obrać, wystudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak