Sposób przygotowania

Cebul? obieramy, siekamy i zrumieniamy na ma?le. Dodajemy pokrojon? kapust?, podlewamy 0,5 szklanki wody i dusimy przez godzin? od czasu do czasu mieszaj?c. Nast?pnie kapust? odciskamy z wody. Po?ow? kapusty przek?adamy do nat?uszczonego naczynia ?aroodpornego. Na kapu?cie uk?adamy pieczone lub duszone mi?so - ja wykorzystuj? mi?so pozosta?e po obiedzie np.kawa?ki pieczeni. Mi?so przykrywamy reszt? kapusty.Na wierzchu uk?adamy wymieszane i pokrojone ogórki, grzyby i kie?bas?.Ca?o?? polewamy bulionem lub sosem z duszenia mi?sa. Zapiekamy pod przykryciem ok 30 min w temp. 200 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !