Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

S?ono-kwa?na zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt du?a
mas?o 3 ?y?ki
mi?so duszone lub pieczone 0,5 kg
ogórki kiszone 2 szt
ogórki konserwowe 4 szt
grzyby marynowane 6 szt du?e
kie?basa 10 dag
bulion 0,25 szklanki
t?uszcz do formy
kapusta kiszona 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: S?ono-kwa?na zapiekanka

Cebul? obieramy, siekamy i zrumieniamy na ma?le. Dodajemy pokrojon? kapust?, podlewamy 0,5 szklanki wody i dusimy przez godzin? od czasu do czasu mieszaj?c. Nast?pnie kapust? odciskamy z wody. Po?ow? kapusty przek?adamy do nat?uszczonego naczynia ?aroodpornego. Na kapu?cie uk?adamy pieczone lub duszone mi?so - ja wykorzystuj? mi?so pozosta?e po obiedzie np.kawa?ki pieczeni. Mi?so przykrywamy reszt? kapusty.Na wierzchu uk?adamy wymieszane i pokrojone ogórki, grzyby i kie?bas?.Ca?o?? polewamy bulionem lub sosem z duszenia mi?sa. Zapiekamy pod przykryciem ok 30 min w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak