Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z rabarbarem i wi?niami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka pszenna 1 szkl
cukier puder 5 dag
mas?o 10 dag
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
cukier waniliowy 1 ?y?eczka
?ó?tko 1 szt
bu?ka tarta 3 ?y?ki
rabarbar 30 dag
wi?nie z syropu 30 dag
cukier kryszta 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z rabarbarem i wi?niami

Rabarbar obra?, pokroi? na kawa?ki, zasypa? cukrem i w?o?y? do nagrzanego piekarnika. Gdy rabarbar pu?ci sok os?czy? na sicie. Na stolnic? przesia? m?k?, wymiesza? z proszkiem do pieczenia, doda? mas?o, cukier puder, cukier waniliowy, ?ó?tko posieka? no?em i zagnie?? ciasto. Zawin?? w foli? i od?o?y? w ch?odne miejsce na pó? godziny. Nast?pnie ciasto podzieli? na dwie cz??ci. Jedn? cz??? rozwa?kowa?, w?o?y? do formy i podpiec na jasno z?oty kolor. Na podpieczony spód w?o?y? rabarbar wymieszany z wi?niami os?czonymi z syropu, posypa? bu?k? tart? i przykry? drugim rozwa?kowanym ciastem. W?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 35 minut. Upieczon? szarlotk? posypa? cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 14.05.2013 15:45
pycha,fajne połączenie
Seba 21.12.2012 10:50
pycha
Kas2 16.09.2012 22:12
pyszne połączenie smaków
[email protected] 01.02.2012 09:31
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak