Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Po?ow? ciep?ego mleka wymiesza? z 1 ?y?k? cukru, doda? pokruszone dro?d?e, pó? szkl m?ki, wymiesza?. od?o?y? w ciep?e miejsce do wyro?ni?cia. Gdy ciasto wyro?nie doda? szczypt? soli, pozosta?? m?k?, mleko i wyrabia? oko?o 15 minut. Nast?pnie doda? jajka, otart? skórk? z cytryny, ostudzone stopione mas?o i wyrabia? oko?o 10 minut, Przykry? i od?o?y? do wyro?ni?cia. Z 1/2 szkl m?ki, 5 dag mas?a i cukru zrobi? kruszonk?.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepszy taki kuch domowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ale bym zjadła kawałeczek takiej świeżej chałki...
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam:) zwłaszcza z ciepłym mlekiem :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszna chałeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam chałkę z kruszonką posmarowaną miodem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    genialna i fajnie zakręcona
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniała, idealna na śniadanie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    aż oczy się śmieją .....
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jak ja uwielbiam domowe drożdzowe wypieki , kto przechodzi koło moich drzwi zatrzymuje się wącha zapachy cudowne jak z piekarni...
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniała chałka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !