Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jogurtowo-pomidorowa z ry?em

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ry 20 dag
pomidory 40 dag
jogurt naturalny 2 szkl
mas?o 3 ?y?ki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jogurtowo-pomidorowa z ry?em

Pomidory sparzy? wrz?ca wod?, obra? ze skórki. 2 szklanki wody zagotowa?, wsypa? ry?, doda? mas?o, sól, obrane ze skórki i oczyszczone z nasion pokrojone pomidory, gotowa? do mi?kko?ci. Do miski przecedzi? jogurt, wla? 2-3 ?y?ki zupy, wymiesza?, Pozosta?? zup? lekko przestudzi?, bardzo powoli wla? jogurt, dok?adnie wymiesza?. Przyprawi? do smaku sol? i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.02.2014 09:14
fajna zupka
Iwusia 03.02.2012 23:31
zapowiada sie smakowicie
IlonaAlbertos 03.02.2012 01:11
Zupy pomidorowej nigdy nie odmówię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak