Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Oczyszczone i osuszone truskawki lekko ugnieść z połową cukru, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać resztę cukru i ponownie zagotować. Całość gotować ok. 2 minut, a następnie dodać świeżo posiekaną bazylię.

Jajka dokładnie wymieszać z mlekiem, cukrem waniliowym i odrobiną soli. Na patelni rozpuścić masło, gdy zacznie skwierczeć wlać masę jajeczną, rozlewając ją równomiernie na całej patelni. Gdy powierzchnia omleta się zetnie, a spód będzie ładnie przyrumieniony, należy obrócić omlet na drugą stronę. Po minucie omlet zsunąć na talerz, na połowie umieścić aromatyczną konfiturę truskawkowo-bazyliową, przykryć drugą połową i posypać pokrojonym w kostkę białym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Allice

    Omlet na słodko - smak dzieciństwa.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Omlecik jest przepyszny i mogę polecić:) robiłam go wczoraj :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    MMM. SUper!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    pyszotka:)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    omlet jeszcze do tego francuski wart jest spróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre na walentynkowe sniadanie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    o może wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    lubię omlety
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !