Sposób przygotowania

Grzyby moczymy 20 min w cieplej wodzie. Ugotowany makaron nalezy skropic olejem sezamowym. Na marynate trzeba wymieszac sos slodko- kwasny z 4 lyzkami oleju sojowego, sosem sojowym, octem winnym, czosnkeim i posiekana papryczka. Wolowine kroimy na cienkie plasterki i mieszamy z marynata. Na duzej, glebokiej patelni podgrzewamy 2 lyzki oleju sojowego. Wkladamy mieso i smazymy kilka minut na duzym ogniu. Nastepnie wyjmujemy na polmisek. Na patelnie wrzucamy pokrojone grzyby, groszek cukrowy, posiekana dymke, kolby kukurydzy. Smazymy ok 5 min, ciagle mieszajac. Na koniec wrzucamy do tego wolowine z makaronem i smazymy jescze okolo 3 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !