Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 5 sztuk
jajko 1 sztuka
mąka 10 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanie

Kapelusze dokładnie płuczemy, osuszamy, solimy. Panierujemy tak jak zwykły kotlet, czyli jajko, mąka, jajko i bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.03.2013 09:38
bardzo lubię panierowane kanie
Katarzyna59 21.01.2013 12:52
fajne
Ewa6274879 19.01.2013 22:10
oj zjadłabym takiego grzybowego kotlecika :)
kala9287 06.01.2013 13:38
bardzo lubię
babi17 29.12.2012 09:34
super
pestka 27.12.2012 21:04
moja Babcia tak robiła
pycia9 21.12.2012 16:55
uwielbiam
krystyna330 16.12.2012 15:49
super
Renata22 05.12.2012 17:07
fajne
Bernadeta1 20.11.2012 18:56
bardzo smacznie wyglądają
Zdzisław 19.11.2012 23:12
jak schabowe
pajbek 14.11.2012 16:41
Ja też lubię kanie :-)
MAR3STA 09.11.2012 21:11
uwielbiam
pierniczkowo 03.11.2012 09:20
bardzo lubię smażone kanie:)
agnieszkalider 31.10.2012 10:28
uwielbiam , pod warunkiem, że to są kanie :)
Jodaj 30.10.2012 09:50
jadłam ost :) prze pyszne :)
Jodaj 10.10.2012 10:21
pyszne kanie :)
ALAGOR 05.10.2012 08:48
uwielbiam kanie w takiej formie
ElizaT 04.10.2012 09:24
smacznie
RenataZ-et 03.10.2012 20:49
pycha
Maniek2 03.10.2012 16:54
bardzo dobre
AURELKA 02.10.2012 18:27
uwilebiam
MagdaXXX 23.09.2012 08:52
ekstra
Renata22 17.09.2012 00:12
smażone sa przepyszne!
dagmara020 15.09.2012 12:07
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak