Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka owsiane z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musli 35 dkg
p?atki b?yskawiczne 15 dkg
cukier 20 dkg
mas?o 15 dkg
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 1/2 ?y?eczki
wiórki kokosowe 2 ?y?ki
rodzynki 2 ?y?ki
orzechy mielone 2 ?y?ki
olejek migdałowy 10 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka owsiane z bakaliami

Do miski wsypa? wszystkie sypkie sk?adniki - musli, p?atki, cukier, proszek do pieczenia wiórki kokosowe, orzechy i rodzynki (mo?na doda? dowolne bakalie wg uznania). Nast?pnie dodajemy mi?kkie mas?o, wbijamy jajka i wlewamy olejek.
Wszystko razem zagniatamy na elastyczne ciasto. Formujemy ma?e kulki a nast?pnie lekko sp?aszczamy i uk?adamy na blaszce wy?o?onej papierem do pieczenia w niedu?ych odst?pach.
Piec w temperaturze 160 c na z?oty kolor. Ciasteczka po upieczeniu i ostudzeniu trzyma? w zamkni?tym pude?ku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak