Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ?ó?ty 50 dag
serek topiony ?mietankowy 10 dag
szpinak 10 dag
?ó?tko 1
czosnek 1 z?bek
m?ka pszenna 2 ?y?ki
mas?o 1 ?y?ka
sól
orzechy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze szpinakiem

Ser zawin?? w foli? aluminiow?, w?o?y? do wrz?cej wody na ok, 20 minut. Szpinak zasma?y? na ma?le z dodatkiem m?ki i doda? ?ó?tko. Przyprawi? sol?, przeci?ni?tym przez prask? czosnkiem. Ser wyj?? z folii i rozwa?kowa?, nadaj?c mu kszta?t prostok?ta. Szpinak wymiesza? z serkiem topionym, orzechami i roz?o?y? na serze. Zwin?? w rolad?, zawin?? w foli? aluminiow?, sch?odzi?. Po dok?adnym wystudzeniu pokroi? no?em maczanym we wrz?tku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak