Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, ?eby pó?niej lepiej ?ci?ga?y si? skorupki. Po ugotowaniu jajka obieramy, a nast?pnie kroimy na kostk?. . Ogórki obieramy, dok?adnie myjemy i kroimy w kostk?. Rzodkiewki równie? bardzo dok?adni myjemy, odkrajamy ogonki, a w pó?niejszej kolejno?ci kroimy w kosteczk?. Szczypiorek bardzo dobrze myjemy, a pó?niej drobno siekamy. Cebule obieramy, myjemy pod zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a pó?niej kroimy w niedu?? kostk?. Ser feta tak?e kroimy w kostk? lub kupujemy ju? pokrojony. Wszystkie te sk?adniki ??czymy ze sob?, a nast?pnie polewamy sosem i mieszamy. SOS: Mieszamy ze sob? majonez oraz ?mietan?. Do tego dodajemy obrany i starty na tarce o ma?ych oczkach czosnek oraz przyprawy : pieprz i sól. Sos dok?adnie mieszamy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !