Sposób przygotowania

Wodę zagotować z cukrem co jakiś czas mieszając. Ostawić do ostygnięcia. Brzoskwinie umyć i obrać. Przeciąć na pół i wyciągnąć z nich pestkę. Zmiksować drobno, i dodać wodę z cukrem - zmiksować jeszcze chwilkę by się połączyło. Białka ubijamy na sztywno ( można dodać szczyptę soli by szybciej i lepiej się ubiło). Dodajemy do musu i mieszamy. Gotowe przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki na 5 godzin. Co godzinę jednak mieszamy. Gotowe podajemy w pucharkach udekorowane malinami lub truskawkami. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taki sorbecik jest po prostu przepyszny.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fantastyczny deser
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis, muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    To coś dla mnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszny sorbet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !