Sposób przygotowania

Tabliczk? gorzkiej czekolady kruszymy na mniejsze kawa?ki, a nast?pnie dodajemy do niej trzy ?y?ki wody i przenosimy to do rondelka. Czekolad? gorzk? razem z wod? gotujemy razem na niedu?ym ogniu. Do tej gotuj?cej si? masy dodajemy 1,5 szklanki ?mietany 30% oraz jedn? szklank? mleka. Ca?o?? jeszcze chwil? razem gotujemy. Kiedy wszystkie sk?adniki b?d? ze sob? dobrze po??czone to rondelek zdejmujemy z ognia. Zrobion? mas? odk?adamy, ?eby przestyg?a. Przygotowujemy trzy wysokie szklanki, a do nich wk?adamy po jednej ga?ce lodów ?mietankowych. Do tego nalewamy ostudzon? mas? czekoladow?. NA wierzch ka?dej czekolady dajemy wcze?niej odstawion? i ubit? ?mietan?. Mro?on? czekolad? mo?na jeszcze z wierzchu przyozdobi? wed?ug w?asnego uznania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !