Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewkowo - czekoladowe ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 50 dag
mąka 1,5 szklanki
olej 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
kakao 2 lyzki
cukier 1/2 szklanki
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: marchewkowo - czekoladowe ciasto

Jajka uciera? razem z cukrem. W nast?pnej kolejno?ci doda? do tego m?k?, proszek do pieczenia, sod? oczyszczon? oraz kakao. Pó?niej doda? równie? olej i ca?o?? bardzo dok?adnie zmiksowa?. Marchewk? nale?y bardzo dok?adnie umy?, obra?, a nast?pnie zetrze? na tarce o ma?ych oczkach. Do przygotowanej masy doda? start? na tarce marchewk?. Brytfank? bardzo dok?adnie nasmarowa? t?uszczem lub ob?o?y? papierem do pieczenia, a w pó?niejszej kolejno?ci wla? na form? przygotowan? mas?. Ciasto czekoladowo - marchewkowe nale?y piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyci?gn?? z piekarnika i odstawi? na par? chwil, ?eby wystyg?o. Ciasto pokroi? na kawa?ki i podawa? do jedzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak