Sposób przygotowania

Jajka uciera? razem z cukrem. W nast?pnej kolejno?ci doda? do tego m?k?, proszek do pieczenia, sod? oczyszczon? oraz kakao. Pó?niej doda? równie? olej i ca?o?? bardzo dok?adnie zmiksowa?. Marchewk? nale?y bardzo dok?adnie umy?, obra?, a nast?pnie zetrze? na tarce o ma?ych oczkach. Do przygotowanej masy doda? start? na tarce marchewk?. Brytfank? bardzo dok?adnie nasmarowa? t?uszczem lub ob?o?y? papierem do pieczenia, a w pó?niejszej kolejno?ci wla? na form? przygotowan? mas?. Ciasto czekoladowo - marchewkowe nale?y piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyci?gn?? z piekarnika i odstawi? na par? chwil, ?eby wystyg?o. Ciasto pokroi? na kawa?ki i podawa? do jedzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !