Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledziez cebula

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź solony 3 platy
cebula 4
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cytryna 1
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sledziez cebula

P?aty ?ledzi - matiasy zamaczamy w wodzie. ?ledzie trzymamy w wodzie przez oko?o 2 godziny. P?aty ?ledzi mo?emy moczy? w wodzie d?u?ej lub krócej, w zale?no?ci od tego jakie lubimy. po up?ywie tego czasu ?ledzie osuszamy. W nast?pnej kolejno?ci ?ledzie kroimy na mniejsze kawa?ki. Cebul? obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?y w oczy, a nast?pnie cebule kroimy w piórka. Pokrojone, a wcze?niej wymoczone ?ledzie oraz pokrojon? cebul? mieszamy razem, a nast?pnie zalewamy olejem i dodajemy do tego sok wyci?ni?ty z jednej cytryny oraz li?? laurowy i ziele angielskie do smaku. Ca?o?? dobrze mieszamy ze sob?. Ca?o?? odstawiamy do lodówki na 34 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 27.02.2012 14:00
na pewno pyszne
[email protected] 12.02.2012 12:04
Wyglądają pysznie xd
[email protected] 12.02.2012 12:04
Wyglądają pysznie xd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak