Sposób przygotowania

Oddzieli? ?ó?tka od bia?ek. Bia?ka ubi? ze szczypt? soli, powoli dodawa? cukier. Ci?gle miksuj?c doda? ?ó?tka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilk? miksowa?. M?k? przesia? z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymiesza? drewnian? ?y?k?. Prze?o?y? na blach? wysmarowan? t?uszczem i bu?k? tart?. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzi?. Biszkopt przekroi? na pó?.Galaretk? rozpu?ci? we wrz?tku. Jab?ka obra? ze skórki i pokroi? w kosteczk?.Sparzy?, doda? cukier waniliowy, cynamon i wymiesza?.Wla? galaretk? i wymiesza?.Mo?na na chwilk? wstawi? do lodówki aby wszystko zacz??o powoli t??e?.Prze?o?y? na biszkopt i rozprowadzi? po ca?o?ci,przykry? wierzchem biszkoptu i lekko przycisn??. Polewa. 10 dag margaryny roztopi?,doda? cukier i kakao,dok?adnie wymiesza? na jednolit? mas?.Pola? biszkopt i w?o?y? do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie robiłam polewy i stwierdzam, że muszę spróbowac :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !