Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziana kasza z jablkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 1/2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jabłka 4
woda 1 szklanka
masło 1 lyzka
cynamon
sól 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziana kasza z jablkami

Do kaszy kukurydzianej dodajemy pó? szklanki wody i bardzo dok?adnie mieszamy. Do garnuszka wlewamy pó? szklanki wody oraz mleko. Do tego dodajemy równie? mas?o oraz ?y?eczk? soli. Ca?o?? razem gotujemy. Do tego dodajemy tak?e kasz? kukurydzian? i dalej gotujemy. Ca?o?? gotujemy do czasu, a? kasza kukurydziana poch?onie wod?. Jab?ka obieramy, dok?adnie myjemy, a nast?pnie kroimy na plasterki. Pokrojone jab?ka podsma?amy na rozgrzanym t?uszczu. Jab?ka dusimy przez chwil?. Na kasz? kukurydzian? k?adziemy podsma?one jab?ka i posypujemy z wierzchu cynamonem. W pó?niejszej kolejno?ci danie kukurydziane przek?adamy do naczynia ?aroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 15.02.2012 20:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak