Sposób przygotowania

Oczy?ci? pieczarki i obran?, podzielon? na cz??ci cebul? rozbijamy w malakserze lub drobniutko siekamy. Wk?adamy na roztopione mas?o i dusimy, cz?sto mieszaj?c, by nie dopu?ci? do zrumienienia. Gdy pieczarki b?d? prawie mi?kkie (sma?ymy ok. 10 minut) ??czymy je z wywarem warzywnym i na ?rednim ogniu gotujemy ok 5 minut nast?pnie dodajemy m?k? rozprowadzon? w zimnym mleku, mieszamy, jeszcze raz zagotowujemy. Trzymamy na ogniu ok. 4 minut. Doprawiamy do smaku sol? i pieprzem bia?ym. Po zdj?ciu z ognia ??czymy z lekko roztrzepan? ?mietan?. Gor?c? zup? rozlewamy do kokilek. Mo?na poda? j? z kruchymi paluszkami lub pasztecikami.
W sam raz na mro?ne dni ;) Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bardzo lubię taką.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !