Sposób przygotowania

Z?bki czosnku obieramy myjemy, a nast?pnie przeciskamy przez prask?. Cebul? obieramy i myjemy pod ziemn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy. Pó?niej cebul? kroimy na drobn? kostk?, a ju? pokrojon? podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy , myjemy, a nast?pnie kroimy w kostk?. Ziemniaki równie? podsma?amy na patelni. Bulion warzywny gotujemy, a pó?niej dodajemy od niego podsma?on? cebul?, ziemniaki, z?bki czosnku. Do tego dodajemy równie? li?? laurowy i ziele angielskie. Do zupy dodajemy równie? pokrojony w kostk? boczek. Ca?o?? gotujemy przez jaki? czas, a na koniec doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?. Natk? pietruszki bardzo dok?adnie myjemy, a pó?niej drobno siekamy i dodajemy do zupy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !