Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa salatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1
rzodkiewki 4
pieczarki 80 dag
ser biały 50 g
jogurt naturalny 1 lyzka
majonez 3 lyzki
zielona cebulka
cytryna 1/3
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa salatka

Kalafior bardzo dok?adnie myjemy, oczyszczamy z li?ci, a nast?pnie wk?adamy do garnka z wod?.Kalafior odstawiamy na chwil?. W nast?pnej kolejno?ci kalafior dzielimy na mniejsze kawa?ki. Z cytryny wyciskamy sok. Pieczarki bardzo dok?adnie oczyszczamy, myjemy i obieramy ze skórki. Pieczarki pokrapiamy sokiem wyci?ni?tym z 1/3 cytryny. Zielon? cebulk? bardzo dok?adnie myjemy i drobno siekamy. Od rzodkiewek odkrajamy ogonki, a nast?pnie myjemy i kroimy w kostk?. Wszystkie te sk?adniki bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Ser bia?y rozkruszamy, a nast?pnie dodajemy do niego majonez oraz jogurt naturalny. Sos doprawiamy do smaku pieprzem oraz sol? wed?ug w?asnego uznania. Zrobion? sa?atk? polewamy zrobionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.03.2012 09:55
na pewno smaczna
pioge7 13.02.2012 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak