Sposób przygotowania

Litr wody zagotowa? i doda? do niej jedn? kostk? bulionow?. Marchewk? obra?, przemy? i pokroi? w plasterki. Ziemniaki równie? obra? i umy?, ale pokroi? w kostk? o ?redniej wielko?ci. Do gotuj?cej si? wody doda? pokrojone warzywa ( marchewki, ziemniaki). W nast?pnej kolejno?ci dok?adnie odcedzi? fasol? z puszki i doda? j? du zupy. Cebul? obra?, przemy? ziemn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a pó?niej drobno posieka?. Boczek pokroi? w niedu?? kostk?. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsma?y? cebul? oraz pokrojony boczek. Podsma?one sk?adniki równie? doda? do zupy. Ca?o?? gotowa?, a na koniec doprawi? do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?. Ca?o?? bardzo dobrze wymiesza?. Na koniec wrzuci? do zupy umyt? i drobno pokrojon? natk? pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !