Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
cebula 1
natka pietruszki
boczek 15 dag
woda 1 litr
ziemniaki 5
kostka rosołowa 1
pieprz
sól
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa zupa

Litr wody zagotowa? i doda? do niej jedn? kostk? bulionow?. Marchewk? obra?, przemy? i pokroi? w plasterki. Ziemniaki równie? obra? i umy?, ale pokroi? w kostk? o ?redniej wielko?ci. Do gotuj?cej si? wody doda? pokrojone warzywa ( marchewki, ziemniaki). W nast?pnej kolejno?ci dok?adnie odcedzi? fasol? z puszki i doda? j? du zupy. Cebul? obra?, przemy? ziemn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a pó?niej drobno posieka?. Boczek pokroi? w niedu?? kostk?. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsma?y? cebul? oraz pokrojony boczek. Podsma?one sk?adniki równie? doda? do zupy. Ca?o?? gotowa?, a na koniec doprawi? do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?. Ca?o?? bardzo dobrze wymiesza?. Na koniec wrzuci? do zupy umyt? i drobno pokrojon? natk? pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 11.02.2012 14:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak