Sposób przygotowania

Marchewki dobrze myjemy, a pó?niej obieramy i kroimy w plasterki. Cebul? obieramy, przemywamy ziemn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a pó?niej kroimy w bardzo drobn? kostk?. Por oczyszczamy i równie? kroimy. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsma?amy pokrojone warzywa ( marchewki, cebul? oraz por). Do garnka wlewamy bulion mi?sny oraz jedn? szklank? wody i gotujemy. Do tego wsypujemy podsma?one warzywa. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasionek i gnieciemy lub kroimy. Z?bki czosnku obieramy i przeciskamy przez prask?. Soczewic? bardzo dok?adnie oczyszczamy. W nast?pnej kolejno?ci do bulionu dodajemy soczewice, z?bki czosnku oraz pomidory. Do tego dodajemy równie? ziele angielskie i li?cie laurowe. Ca?o?? gotujemy, a pod koniec zup? doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i mieszamy. Na koniec mo?emy równie? doda? umyt? i drobno posiekan? pietruszk?.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !