Sposób przygotowania

Filety z dorsza bardzo dok?adnie oczyszczamy, a nast?pnie smarujemy dok?adnie z ka?dej strony przyprawami : pieprzem oraz sol?. Ryb? po chwili skrapiamy jeszcze sokiem wyci?ni?tym z cytryny. Filety z dorsza odk?adamy na par? chwil, ?eby ryba przesz?a smakiem przypraw oraz sokiem z cytryny . Jedno jajko rozbijamy na talerzyku, a pó?niej dobrze roztrzepujemy za pomoc? widelca. M?k? kukurydzian? mieszamy razem z bu?k? tart?. W roztrzepanym jajku maczamy filety z ryby, a pó?niej maczamy w m?ce pszennej, a nast?pnie w bu?ce tartej i m?ce kukurydzianej. Panierowane filety z dorsza sma?ymy z obydwóch stron na patelni, na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    a;le pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !