Sposób przygotowania

Li?cie z sa?aty oddzielamy od ?rodka, a nast?pnie dok?adnie je myjemy, a pó?niej osuszamy za pomoc? r?czników papierowych. Kromki chleb kroimy w kostk? o ?redniej wielko?ci, a w pó?niejszej kolejno?ci podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Dwa z?bki czosnku obieramy, myjemy pod zimn? wod?, a nast?pnie przeciskamy przez prask? lub trzemy na tarce o ma?ych oczkach. Cytryn? dobrze myjemy, przekrajamy na pó?, a pó?niej wyciskamy z niej sok. Sok wyci?ni?ty z jednej cytryny ??czymy z oliw? z oliwek, a pó?niej sos doprawiamy jeszcze do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i bardzo dok?adnie mieszamy. Czarne oliwki odcedzamy i przekrajamy na pó?. Wszystkie sk?adniki dobrze mieszamy ze sob?, a nast?pnie posypujemy startym na tarce serem ?ó?tym oraz polewamy zrobionym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !