Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jablka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
masło 4 lyzeczki
rodzynki 1 garsc
cynamon 1 lyzeczka
cukier 4 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jablka

Rodzynki zalewamy gor?c? wod? i odstawiamy na chwil?. W nast?pnej kolejno?ci rodzynki odcedzamy. Jab?ka bardzo dok?adnie myjemy, a nast?pnie wycinamy ze ?rodka gniazda nasionek. Cztery ?y?eczki mas?a ucieramy bardzo dok?adnie razem z czterema ?y?kami cukru. Dodajemy do tego równie? jedn? ?y?eczk? cynamonu. Do tej masy dodajemy wcze?niej przygotowane rodzynki i ca?o?? bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Miejsce po wyci?tych gniazdach nasionek z jab?ek wype?niamy zrobionym farszem z cukru, mas?a, cynamonu oraz rodzynek. Faszerowane jab?ka uk?adamy w naczyniu ?aroodpornym.Jab?ka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 20 -25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 09.08.2012 20:55
świetne
pioge7 10.02.2012 20:57
bardzo fajny pomysł :D
Madziela 09.02.2012 22:47
Swietny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak