Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w winie do mi?sa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
wino czerwone wytrawne 1 l
cynamon 1 ?y?eczka
go?dziki kilka sztuk
kardamon 1 ?y?eczka
imbir 1 ?y?eczka
ocet 1/4 szklanki
pieprz 1 ?y?eczka
miód 2 ?yzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w winie do mi?sa

Gruszki obra?, wyci?? gniazda nasienne i pokroi? na ?wiartki. Wino wymiesza? z przyprawami, miodem i octem, wla? do garnka, wrzuci? gruszki i gotowa? ok. 30 minut a? zrobi? si? lekko przezroczyste i niezbyt mi?kkie.
S?oiczki wyparzy?, do ka?dego ciasno w?o?y? gruszki i zala? gor?cym winem. Zamkn?? i zawekowa?.

Podawa? do mi?sa jako przystawk?.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 04.11.2012 21:30
fajne
olkaaa 05.03.2012 07:38
chętnie spróbuję
IZABELA29 04.03.2012 19:08
nie jadłam
MAR3STA 15.02.2012 22:05
aromatyczne!
stokrotka 31.01.2012 18:55
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak