Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sma?one kluchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 50 dag
mleko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sma?one kluchy

Z m?ki wody lub mleka i soli wyrabiamy ciasto takie samo jak na domowy makaron. Formujemy kulk? i przykrywamy ?ciereczk?. Zostawiamy na ok pó? godziny. Rozwa?kowujemy ciasto i kroimy w romby.Sma?ymy na z?oty kolor z obu stron na g??bokim oleju tak samo jak faworki.Kluchy mo?na podawa? na s?ono z w?dlin?,serem lub s?odko z dodatkiem np. d?emu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak