Sposób przygotowania

W pierwszej kolejno?ci ?mietan? ( najlepiej 30 procentow?) przelewamy do do?? du?ego garnka. Do tego wsypujemy pó?torej szklanki cukru. Po chwili wsypujemy równie? jedn? ?y?eczk? kakao oraz dodajemy pó? laski wanilii. Wszystkie te sk?adniki mieszamy ze sob? bardzo dok?adnie i gotujemy na niedu?ym ogniu. Masa musi gotowa? si? przez oko?o pó? godziny. Mas? na krówki musimy co jaki? czas miesza? bardzo dok?adnie. Powsta?a masa powinna przybra? g?st? konsystencje. Kiedy konsystencja b?dzie ju? g?sta to mo?emy zdj?? j? z ognia, a nast?pnie wlewamy do j formy. Form? ze zrobion? mas? na krówki odk?adamy w ch?odne miejsce i czekamy, a? zastygnie. Kiedy masa ju? zastygnie to kroimy j? w prostok?ciki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !