Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krowki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 1 lyzeczka
?mietana 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
laska wanilii 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: krowki

W pierwszej kolejno?ci ?mietan? ( najlepiej 30 procentow?) przelewamy do do?? du?ego garnka. Do tego wsypujemy pó?torej szklanki cukru. Po chwili wsypujemy równie? jedn? ?y?eczk? kakao oraz dodajemy pó? laski wanilii. Wszystkie te sk?adniki mieszamy ze sob? bardzo dok?adnie i gotujemy na niedu?ym ogniu. Masa musi gotowa? si? przez oko?o pó? godziny. Mas? na krówki musimy co jaki? czas miesza? bardzo dok?adnie. Powsta?a masa powinna przybra? g?st? konsystencje. Kiedy konsystencja b?dzie ju? g?sta to mo?emy zdj?? j? z ognia, a nast?pnie wlewamy do j formy. Form? ze zrobion? mas? na krówki odk?adamy w ch?odne miejsce i czekamy, a? zastygnie. Kiedy masa ju? zastygnie to kroimy j? w prostok?ciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 10.02.2012 20:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak