Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z bia?? rzodkwi?

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mi?so wieprzowe gulaszowe 300 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
tymianek do smaku
m?ka 2 ?y?ki
olej 1 ?y?ka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
biała rzodkiew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z bia?? rzodkwi?

Mi?so wieprzowe oczy?ci?, pokroi? na cienkie p?atki. Podsypa? m?k? i podsma?y? na oleju na rumiano.
Cebul? i papryk? pokroi? w drobn? kostk?. Dorzuci? do mi?sa i krótko przesma?y?. Rzodkiew obra? i pokroi? w d?ugie cienkie paseczki - ja to robi? obieraczk? do warzyw. Dorzuci? do sma?onego mi?sa, doda? przyprawy do smaku, zala? wod? i dusi? na ma?ym ogniu ok. 40 minut, 30 pod przykryciem a potem bez aby sos si? zag??ci?.
Podawa? z makaronem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.02.2012 11:02
lubię białą rzodkiew..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak