Sposób przygotowania

Mi?so wieprzowe oczy?ci?, pokroi? na cienkie p?atki. Podsypa? m?k? i podsma?y? na oleju na rumiano.
Cebul? i papryk? pokroi? w drobn? kostk?. Dorzuci? do mi?sa i krótko przesma?y?. Rzodkiew obra? i pokroi? w d?ugie cienkie paseczki - ja to robi? obieraczk? do warzyw. Dorzuci? do sma?onego mi?sa, doda? przyprawy do smaku, zala? wod? i dusi? na ma?ym ogniu ok. 40 minut, 30 pod przykryciem a potem bez aby sos si? zag??ci?.
Podawa? z makaronem.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię białą rzodkiew..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !