Sposób przygotowania

Bia?? fasolk? zalewamy wod? i odstawiamy na jeden ca?y dzie? lub jedn? noc. po up?ywie tego czasu fasolk? odcedzamy, a w nast?pnej kolejno?ci dajemy do wody i gotujemy. Do gotuj?cej si? bia?ej fasolki dodajemy przyprawy : dwa ziarenka ziela angielskiego oraz dwa li?cie laurowe. Ca?o?? gotujemy do czasu, a? fasolka b?dzie mi?kka. W pó?niejszej kolejno?ci kroimy boczek w kostk? oraz kie?bas? kroimy w plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsma?amy pokrojony boczek oraz kie?bas?. Podsma?one sk?adniki dodajemy do ju? mi?kkiej fasolki. Do tego dodajemy cztery ?y?ki przecieru pomidorowego oraz doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem, sol? oraz majerankiem. Ca?o?? bardzo dok?adnie wymiesza? i jeszcze zagotowa?

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !