Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretonsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka biała 500 g
kiełbasa 1 laska
boczek 150 g
sól
pieprz
przecier pomidorowy 4 lyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2 ziarenka
olej do smażenia
majeranek 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretonsku

Bia?? fasolk? zalewamy wod? i odstawiamy na jeden ca?y dzie? lub jedn? noc. po up?ywie tego czasu fasolk? odcedzamy, a w nast?pnej kolejno?ci dajemy do wody i gotujemy. Do gotuj?cej si? bia?ej fasolki dodajemy przyprawy : dwa ziarenka ziela angielskiego oraz dwa li?cie laurowe. Ca?o?? gotujemy do czasu, a? fasolka b?dzie mi?kka. W pó?niejszej kolejno?ci kroimy boczek w kostk? oraz kie?bas? kroimy w plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsma?amy pokrojony boczek oraz kie?bas?. Podsma?one sk?adniki dodajemy do ju? mi?kkiej fasolki. Do tego dodajemy cztery ?y?ki przecieru pomidorowego oraz doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem, sol? oraz majerankiem. Ca?o?? bardzo dok?adnie wymiesza? i jeszcze zagotowa?

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.03.2012 09:24
pyszna
aacaac 16.02.2012 13:21
lubię
pioge7 02.02.2012 09:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak