Sposób przygotowania

Mi?so schabowe bardzo dok?adnie myjemy, osuszamy r?cznikami papierowymi i smarujemy dok?adnie z ka?dej strony pieprzem oraz sol?. Cebul? obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie kroimy w bardzo drobn? kostk?. Z?bki czosnku równie? obieramy, przemywamy zimn? wod? i drobno siekamy. Oliwki czarne lub zielone drobno kroimy. Wszystkie te sk?adniki dok?adnie mieszamy ze sob?, a w nast?pnej kolejno?ci doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol i podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Farsz oliwkowy bardzo dok?adnie mieszamy. Wcze?niej przygotowane mi?so przekrajamy i nape?niamy farszem. Schabowe mi?so pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez oko?o 1 godzi i 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !