Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwki 20 dag
cebula 1
ząbki czosnku 2
mąka 3 lyzki
sól
pieprz
olej do smażenia
schab 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z oliwkami

Mi?so schabowe bardzo dok?adnie myjemy, osuszamy r?cznikami papierowymi i smarujemy dok?adnie z ka?dej strony pieprzem oraz sol?. Cebul? obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie kroimy w bardzo drobn? kostk?. Z?bki czosnku równie? obieramy, przemywamy zimn? wod? i drobno siekamy. Oliwki czarne lub zielone drobno kroimy. Wszystkie te sk?adniki dok?adnie mieszamy ze sob?, a w nast?pnej kolejno?ci doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol i podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Farsz oliwkowy bardzo dok?adnie mieszamy. Wcze?niej przygotowane mi?so przekrajamy i nape?niamy farszem. Schabowe mi?so pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez oko?o 1 godzi i 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.02.2012 09:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak