Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

?urek po królewsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 400 ml
zsiadłe mleko 200 ml
kie?basa zwyczajna 10 dag
szynka gotowana 10 dag
ziemniaki 10 dag
smalec 2 dag
cebula 1
chrzan 4 dag
?mietana 36% 1 ?y?eczka
Czosnek suszony Prymat
sól
pieprz
li?? laurowy
ziele angielskie
majeranek
boczek wędzony 10 dag
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: ?urek po królewsku

Do bulionu doda? pokrojone w kostk? ziemniaki, w?dliny, chrzan oraz usma?on? na smalcu, pokrojon? cebul?. Przyprawi?, zagotowa?. Doda? zsiad?e mleko. Pod koniec gotowania wla? ?mietan?. Podawa? z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak