Sposób przygotowania

W pierwszej kolejno?ci oddzielamy od siebie ?ó?tka i bia?ka. Bia?ka ubijamy na sztywn? pian?. ?ó?tka ucieramy na puszyst? mas?. DO tego dosypujemy cukier oraz cukier wanilinowy i ca?o?? dobrze ale delikatnie mieszamy. Do utartej masy dodajemy wcze?niej ubite bia?ka. Po chwili dodajemy do tego m?k?. Wszystkie te sk?adniki dobrze mieszamy ze sob?. Form? na ciasto obk?adamy papierem do pieczenia, a w nast?pnej kolejno?ci rozlewamy na ni? przygotowan? mas?. Mas? t? pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 10- 15 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z formy i studzimy. Biszkopt smarujemy d?emem morelowym, a pó?niej zwijamy w rolad?. Ciasto biszkoptowe z d?emem morelowym mo?na na sam koniec posypa? z wierzchu cukrem pudrem do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !