Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z nadzieniem morelowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
d?em morelowy 25 dag
m?ka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3 lyzki
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z nadzieniem morelowym

W pierwszej kolejno?ci oddzielamy od siebie ?ó?tka i bia?ka. Bia?ka ubijamy na sztywn? pian?. ?ó?tka ucieramy na puszyst? mas?. DO tego dosypujemy cukier oraz cukier wanilinowy i ca?o?? dobrze ale delikatnie mieszamy. Do utartej masy dodajemy wcze?niej ubite bia?ka. Po chwili dodajemy do tego m?k?. Wszystkie te sk?adniki dobrze mieszamy ze sob?. Form? na ciasto obk?adamy papierem do pieczenia, a w nast?pnej kolejno?ci rozlewamy na ni? przygotowan? mas?. Mas? t? pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 10- 15 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z formy i studzimy. Biszkopt smarujemy d?emem morelowym, a pó?niej zwijamy w rolad?. Ciasto biszkoptowe z d?emem morelowym mo?na na sam koniec posypa? z wierzchu cukrem pudrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.06.2012 08:55
bardzo lubię rolady biszkoptowe:)
gosia47-47 23.04.2012 06:55
mniam
tomek18 20.04.2012 07:13
musi być pyszna
agnieszka214 04.02.2012 14:44
fajne
agnieszka214 04.02.2012 14:44
fajne
pioge7 02.02.2012 09:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak