Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka kwa?no-s?odka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wrz?tek 1 szkl
zielona fasolka mro?ona 1/2 kg
sól 1 ?y?eczka
pieprz
li?? laurowy
go?dziki 3 szt
cukier 2 ?y?ki
ocet 4 ?y?ki
mas?o 3 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka kwa?no-s?odka

Odmro?on? fasol? w?o?y? do rondla, wla? wrz?tek wody, doda? sól, pieprz, li?? i go?dziki, doprowadzi? do wrzenia pod przykryciem, gotowa? przez 3 minuty na ?rednik ogniu. Odcedzi?, dok?adnie ods?czy? wy?o?y? do suchego rondla, przyprawi? cukrem,octem i mas?em, dusi? ok 5 minut cz?sto mieszaj?c.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak