Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy gor?c? wod? i odstawiamy na chwil?. Po chwili rodzynki dok?adnie odcedzamy. Do rondelka wlewamy oko?o 5-6 ?y?ek wody. Do tego dodajemy cukier, kakao oraz rozdrobnione za pomoc? no?a mas?o. Ca?o?? zagotowa?, dobrze mieszaj?c. Po ugotowaniu mas? t? przestudzi?. W nast?pnej kolejno?ci dodajemy do tego spirytus. Ca?o?? bardzo dobrze wymiesza?. Pó? szklanki z tej masy odlewamy, a do pozosta?ej cz??ci dodajemy wymieszan? ze sob? m?k? oraz proszek do pieczenia. Po chwili wbijamy do tego równie? ?ó?tka oraz ubite na sztywn? pian? bia?ka. Do tego dodajemy tak?e wcze?niej sparzone i odcedzone rodzynki. Do formy, któr? najpierw musimy nasmarowa? t?uszczem wlewamy zrobion? mas?. Babk? pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i pieczemy przez oko?o 50- 60 minut. Po upieczeniu babk? dajemy do ostudzenia, a nast?pnie polewamy wcze?niej odlan? mas?.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !