Sposób przygotowania

Mleko, margaryn? i cukier podgrzewa?, a? t?uszcz si? roztopi. Po?ow? przela? do miski, wbi? jajka, a do drugiej po?owy pokruszy? dro?d?e. P?yn z jajkami zmiksowa? i doda? cz??? z dro?d?ami. Wsypa? m?k? i wyrobi? ciasto. Odstawi? do wyro?ni?cia. Nast?pnie wy?o?y? na blat, podsypa? m?k? i ponownie zagnie??. Rozwa?kowa? na grubo?? ok. 2 cm. Z ciasta wycina? kr??ki z dziurk? w ?rodku. Resztki ciasta zagniata? i ponownie wycina? ko?a. Sma?y? na g??bokim oleju na z?otobr?zowy kolor z obu stron. Os?czy? z t?uszczu na papierowym r?czniku i oprószy? cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !