Sposób przygotowania

Sery pokroi? w drobn? kostk?. ?mietan? podgrza? z mas?em, stopniowo wrzuca? ser i miesza? gotuj?c na ma?ym ogniu a? do ca?kowitego rozpuszczenia. Doprawi? grubo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Mo?na dosoli?, chocia? zazwyczaj sery s? ju? dosy? s?one wi?c ja nie dosalam.

Orzechy pognie?? bardzo drobno. Ugotowany makaron wymiesza? z sosem, ?eby si? nim pokry?, doda? orzechy i wymiesza?. Ka?d? porcj? posypa? posiekan? natk? pietruszki.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    te orzechy są ciekawym dodatkiem. Sos z takiej mieszanki serów tez musi być niezły. Może jeszcze pleśniowego szczyptę dodać dla podkreślenia smaku?
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    można, ale pleśniowe mają dosyć zdecydowany smak a mnie w tym przypadku chodziło o sos naprawdę nienarzucający się w smaku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie sosy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !